Nyhetsbrev

Merinoull - en outstanding naturprodukt

Merinoull är en ren naturprodukt med fantastiska egenskaper. Allt fler har börjat upptäcka merinoullens kvaliteter och har därför bytt ut sina gamla syntetplagg som underställ och mellanlager mot merinoullskläder. Här kan du läsa om merinoullen  och varför plagg av ulll på många sätt är överlägsna plagg i andra material.

Isolerar och värmer!
Merinofåret har en fin, krusig och mycket mjuk ull. Den krusiga strukturen binder mycket luft och ger därför mycket god värmeisolering. Det skapas luftrum mellan textilen och huden vilket gör att värmen inte leds bort. Ju mer finkrullig ullfibern är, desto bättre isolering ger den.

Merinoullen värmer när det är kallt och andas när det är varmt. På så sätt ser den till att du alltid har en jämn temperatur! Det här gör också att merinoullsskläder fungerar lika bra på sommaren som på vintern.

Transporterar bort fukt!
När vi är aktiva börjar vi svettas och fukthalten ökar. När fuktigheten blir högre innanför ullplagget än utanför transporteras fukten genom ullen till utsidan utan att själv suga åt sig nämnvärt. På så sätt hålls huden torr. Till skillnad från andra textila material värmer merinoull även när den är fuktig. Ull kan absorbera fukt upp till 30 % av sin egen vikt utan att kännas fuktiga. Detta kan jämföras med andra material som suger upp fukt när vi svettas och då förlorar sin isolerande förmåga och gör oss kalla istället för varma.

Luktar inte!
Merinoull är självrenande och luktar inte illa! Kreatinet som finns i ullen bryter naturligt ner illaluktande bakterier från huden. Fiberytan i ullen är vattenavvisande, vilket hämmar bakterietillväxt och därmed dålig lukt. Merinoplagg renas av att vädras i friska luften. 

 Kliar inte!
Tack vare att merinoullen är så fin och tunn, blir plaggen mjuka och behagliga och kliar inte mot kroppen.

Miljövänligt! 
Merinoull är en ren naturprodukt och en förnyelsebar råvara. Det kommer alltid ny ull efter varje klippning. Mycket arbete bedrivs för att minimera den miljöpåverkan som ullproduktion ger upphov till. Idag försöker man undvika överbetning för att bevara växtligheten och skadeinsekter bekämpas med manuella och bilogiska metoder. Merinoull är i jämförelse med andra textiler helt klart ett miljövänligt material!

Hållbart! 
Merinoullen är ett slitstarkt och hållbart material som klarar av hårda strapatser utan att gå sönder. Kläder i merinoull är kända för att hålla länge och inte tappa formen. En tröja i merinoull är en investering som du kommer att kunna använda länge!

Lättskött!
Tack varje merinoullens självrenande förmåga, behöver kläderna inte tvättas så ofta som andra textilplagg. Du kan vara aktiv i flera dagar utan att merinoplaggen behöver tvättas. Istället för att ta med dig fyra underställ i syntet på resan kan du nöja dig med ett enda i meinoull.  Det är positivt både för dig, din ekonomi och miljön.

Merinofåret trivs i det fria
Merinofåret är en korsning mellan olika raser och de är framavlade för sin unika ull . Merinofåren har sitt ursprung i Nordafrika och kom troligen till Spanien i slutet av 1100-talet. Fåren fick namnet merino på 1400-talet efter de kungliga fårinspektörerna, ”merinos”. I början av 1800-talet skeppades de första merinofåren över till Australien och Nya Zeeland från Europa. För att få fram den finaste merinoullen behöver merinofåret leva i det fria, i  jämna förhållanden. Tasmanien och Nya Zeeland har gott om färskt vatten, frisk luft och ren natur, därför kan fåren där producera den bästa och finaste kvalitén. Merinoullen i de plagg vi säljer kommer framförallt från Nya Zeeland.  

Läs mer om merinoull genom att klicka på Om proudukterna i menyn ovan.

 


Sök

Varukorg  

Inga produkter

0 kr Frakt
0 kr Totalt

Gå till kassan